Nieuws

Header NPRT 1

10 juni 2015

Tijdens een van onze laatste onderzoeken, uitgevoerd samen met Dutch Ghost Hunt Team hebben we de volgende video opgenomen. Op de video zie je team NPRT‬ de laatste zaken klaarmaken om het onderzoek te beginnen. Opeens hoor je een geneurie wat vrouwelijk klinkt. De onderzoekers hebben het niet opgemerkt op dat moment zelf…

25 mei 2015

NPRT heeft zaterdag 16 mei in samenwerking met DGHT een onderzoek uitgevoerd op 2 historische locaties de Ommen. De eerste locatie was een pastorie woning waar in Ommen de nodigde spookverhalen over bekend zijn.
De tweede locatie was een oude begraafplaats die met de woning en omgeving te maken had.
Begraafpl

Op deze begraafplaats lagen mensen die vroeger in een psychiatrische instelling verbleven en slachtoffers van deze mensen.

Het onderzoek in de woning en op de begraafplaats was erg geslaagd. Tijdens de avond zijn er diverse persoonlijke ervaringen geweest zoals aanrakingen en schimmen.
De analyse moet nu gaan uitwijzen of we er ook bewijs van gevonden hebben.
de analyse is in volle gang en er hopen binnen enkele weken een rapport te kunnen opstellen voor de bewoners.

15 mei 2015

NPRT heeft zaterdag 16 mei een onderzoek op 2 locaties te Ommen. Tijdens dit onderzoek zal er samengewerkt worden met DGHT (Dutch Ghost Hunt Team). NPRT heeft met DGHT al eerder onderzoeken gedaan en de werkwijze van beide teams liggen behoorlijk op een lijn. Hierdoor voelde het samenwerken vanaf de start al als vertrouwd.
Tijdens het onderzoek te Ommen onderzoeken we een grote woning, waar lokaal de nodige spookverhalen van de ronde doen. De andere locatie is buiten en heeft heel veel te maken met de woning en de omgeving.
Wij zullen na het onderzoek bekend maken wat deze speciale locatie is, maar vanwege het onderzoek door ons medium, kunnen we daar nu nog niks van bekend maken.

Zaterdag 30 mei 2015 staat het onderzoek te Culemborg weer op de planning. Dit onderzoek stond 18 april 2015 afgesproken, maar kon door omstandigheden niet doorgaan.

Zaterdag 13 juni 2015 staat er een onderzoek in de planning te Dordrecht. Op deze locatie ervaren de bewoners verschillende activiteiten in huis die zelfs fysiek zijn. Zij hopen dat het team erachter kan komen waardoor dit komt en hoe het gestopt kan worden.

Ook is er een aanvraag binnengekomen uit Enschede. Hier ervaren de bewoners veel activiteit in huis. Spullen bewegen of komen zelf van hun plaats. Er zijn zelf voorwerpen in huis die lijken te zijn ontploft.
Hier heeft het intakegesprek inmiddels plaatsgevonden en er wordt gekeken naar een mogelijke team samenstelling en mogelijke datum.

29 april 2015

Het onderzoek wat NPRT uit zou voeren op zaterdag 18 april 2015 te Culemborg is door omstandigheden niet door gegaan. Inmiddels is er contact geweest met de cliënt en wordt er gekeken naar een nieuwe datum.

Er is een onderzoeksaanvraag binnen gekomen vanuit Dordrecht. De bewoners ervaren verschillende activiteiten in huis die zelfs fysiek zijn. Zij hopen dat het team erachter kan komen waardoor dit komt en hoe het gestopt kan worden. Inmiddels heeft het intake gesprek plaatsgevonden en wordt er nu gekeken naar een mogelijke datum.

16 mei 2015 staat voor de deur en daarmee het speciale onderzoek te Ommen. Dit onderzoek gaat plaatsvinden op twee locaties. Een van de locaties is op een hele speciale plek buiten…

Blijf ons volgen voor meer informatie…

13 april 2015

NPRT zal zaterdag 18 april afreizen naar Culemborg voor een huisonderzoek.
De cliënten zitten met vragen na verschillende paranormale ervaringen en hoopt dat het team hierin duidelijkheid kan verschaffen.

Het onderzoek op een historische locatie te Ommen is weer opgenomen in de planning.
Zaterdag 16 mei zal het volledige team in Ommen onderzoek doen op deze speciale locatie.
Dankzij de inzet van NPRT leden zal dit onderzoek inmiddels plaatsvinden op 2 locaties. Binnenkort zullen we hier meer over schrijven….

23 maart 2015

NPRT heeft een drukke tijd achter de rug met verschillende onderzoeken. Daarnaast zijn er recente foto’s gemaakt van het team en deze zullen op de site terug te vinden zijn.
Wij hebben van een vriendin van NPRT de hulp gekregen om voor de site een aantal mooie banners te maken.
Wij zijn er erg blij mee! Dank je wel Yvonne!

IMG_4369V1

26 februari 2015

NPRT heeft recent tijdens een  onderzoek met het DVR systeem een opname gemaakt van een orb.
Normaal is een orb te verklaren als stofdeel, vocht, pol of als insect.
Van de volgende opname denken wij toch met zekerheid dat het geen stof is, gezien de vorm.
Wij denken dat het geen vocht is, omdat de orb tot tweemaal toe door het beeld komt.
Een insect denken wij ook uit te kunnen sluiten, omdat je de vleugels moet kunnen zien bewegen en er zit in de vorm van deze orb geen herkenbare beweging. Wat vinden jullie?

Voor het filmpje, klik hier.

22 februari 2015

De komende weekenden heeft NPRT weer een drukke agenda!

NPRT gaat zaterdag 28 februari op onderzoek naar Papendrecht, waar de bewoners vreemde voorvallen ervaren. Hopelijk kan het team verduidelijken wat hier nu aan de hand is.

Zaterdag 7 maart heeft NPRT een onderzoek te Ommen, waar we eerder geweest zijn. Dit onderzoek zal een training zijn voor het gehele team. Deze avond wordt gebruikt om elkaar weer op de hoogte te brengen van nieuw aangekochte apparatuur en andere manieren van onderzoeken.
Je bent nooit te ervaren om iets bij te leren!

Zaterdag 21 maart staat wederom een onderzoek in de planning te Ommen. Dit betreft een locatie met een geschiedenis eraan vast. Het team zal hier proberen bewijs te vinden voor al de ervaringen die de bewoners en bezoekers hebben gehad.

Naast deze afspraken is NPRT met nog wat nieuwe en spannende ontwikkelingen bezig. Omdat dit nog geen concrete afspraken zijn, kunnen we hier nog niks over plaatsen, maar houd de site in de gaten!!

19 februari 2015

De analyse van het onderzoek te Sexbierum is afgerond. Het eindrapport is samen met gevonden materiaal aan de cliënten gestuurd.
De cliënten bedanken het team, want na ons bezoek voelen zij zich weer lekker in hun huis.

5 februari 2015

Helaas heeft NPRT te horen gekregen dat de beurs “Spirits by night” niet meer doorgaat.
De organisatie heeft aangegeven dat om financiele redenen de beurs geen doorgang kan vinden.
Natuurlijk is NPRT nog wel met een aantal andere mooie onderzoeken bezig, dus de vooruitzichten zijn nog steeds erg goed!

Op dit moment zijn de teamleden van NPRT erg druk met de analyse van het opgenomen materiaal op 24 januari 2015 te Sexbierum. We zijn erg benieuwd wat de analyse zal opleveren.

21 januari 2015

NPRT heet een nieuw lid welkom bij het team. Zijn naam is Ron.
Ron heeft al enkele jaren ervaring opgedaan bij een ander zeer gerespecteerd team.
Zijn specialisme is het werken met audio. Wij wensen hem veel succes en veel onderzoeken!

19 januari 2015

Zaterdag 24 januari heeft NPRT een onderzoek in Sexbierum. Dit onderzoek had al moeten plaatsvinden in december 2014, maar om diverse redenen is het destijds verschoven.
De bewoners ervaren diverse paranormale zaken en hopen dat NPRT dit kan vastleggen.

Daarnaast lopen er gesprekken met 2 mogelijke andere onderzoeken, maar hierover kunnen we op dit moment nog niks bekend maken.

5 januari 2015

Met ingang van vandaag heeft onze founder Tamara Postma aangegeven dat zij door diverse redenen een releave neemt van NPRT en zichzelf achter de schermen plaatst. Dit betekend voor Tamara geen afscheid maar een periode waarin ze zich met andere zaken kan bezighouden. Wanneer de toekomst weer ruimte biedt voor ghosthunting zal zij zich weer aanmelden bij NPRT, waar haar hart ligt.

NPRT bedankt Tamara voor wat zij tot zover voor het team gedaan heeft en weet dat zij, ook al is het achter de schermen, nog steeds klaar staat wanneer we haar nodig hebben.

29 december 2014

NPRT heet een nieuw lid welkom bij het team. Zijn naam is Kevin en hij zal naast zijn opleiding tot full investigator opgeleid worden tot medium binnen het team. Wij wensen hem veel succes en veel onderzoeken!

24 december 2014

NPRT-fijne-feestdagen

20 december 2014

NPRT heeft ook rond de feestdagen een aantal onderzoeken. Vandaag 20 december zal het team een onderzoek verrichten in Ahaus (Duitsland). Vervolgens heeft het team zaterdag 27 december een onderzoek te Sexbierum.

1 december 2014

Inmiddels heeft NPRT een aantal nieuwe leden. Een aantal ervaren leden en een aantal leden die opgeleid zullen worden tot Investigator. Wij wensen alle nieuwe leden heel veel succes!

15 november 2014

Binnen NPRT hebben in de afgelopen weken een aantal grote wijzigingen zich voorgedaan. Zo heeft het team helaas afscheid moeten nemen van 4 goede onderzoekers, die elk om hun eigen redenen een andere weg ingeslagen zijn. NPRT bedankt Johan, Sander, Rene en Benjamin voor hun bijdrage aan het team!

Door deze wijzigingen binnen het team hebben er een aantal wijzigingen binnen het team plaats gevonden. Zo is Marcel Lead Investigator geworden. Voor alle nieuwe teamleden en hun functies klik hier.

17 mei 2014

Vandaag hebben we een heel mooi onderzoek gehad in de Biberbunker in Oostvoorne.
De Biberbunker is een uniek gebouw om te bezoeken, het was een Radar Commandobunker, één van  drie die aan de Nederlandse kust is opgezet en de enige die nu nog te bezoeken is.
Vanuit deze bunker werden acties ondernomen om geallieerde vliegtuigen te onderscheppen en dat is zeker gelukt, door de commando’s die vanuit deze bunker gegeven werden zijn er, naar schatting,
12.000 slachtoffers gemaakt. Doordat er op de locatie zelf geen schot gelost zou zijn, maar toch voor zoveel slachtoffers gezorgd heeft, heeft de Biberbunker de bijnaam ‘ De stille moordenaar ‘ gekregen.

Wij zijn ondertussen druk bezig met de analyse dus nog even afwachten of we iets gevonden hebben……..

LOGO

14 mei 2014

Aankomend weekend gaan wij weer op onderzoek uit, dit keer op een hele bijzondere locatie in het zuidwesten van het land.

4 april 2014

Rene neemt de functie van case-manager op zich. We hopen natuurlijk dat hij veel mooie cases voor het team gaat regelen.

13 januari 2014

Onze collega’s van Paranormal Activities hebben tijdens hun laatste onderzoek een belangrijke ontdekking gedaan over een device dat veel gebruikt wordt tijdens onderzoeken. Het gaat hier om de Ghostmeter Pro.
Wat zij ontdekt hebben, kan je hier bekijken: PA ontdekking

16 december 2013

Omdat wij heel blij zijn met onze samenwerking met Froeks.tv hebben wij speciaal een pagina gemaakt waarop alle afleveringen te vinden zijn.  klik hier

25 november 2013

Ook van Manuela hebben wij helaas afscheid moeten nemen. Met het vertrek van Ronny verloor zij haar onderzoeksmaatje en die verandering was helaas te groot voor haar.
Zij zal haar werkzaamheden verder voortzetten bij DGHT. Wij wensen uiteraard ook haar heel veel succes in dit team.

We hebben ook goed nieuws.
NPRT heeft afgelopen week een nieuw teamlid verwelkomd, namelijk Benjamin. Binnenkort zullen we hem op de site verder met u kennis laten maken.

 

31 oktober 2013

NPRT heeft helaas afscheid moeten nemen van Ronny.
Omdat de afstanden toch steeds meer een hindernis werden, hebben we besloten om een zusterteam op te zetten die zich op het noorden van het land gaat richten.
Ronny gaat samen werken met PIN en Ghostmusters, teams waar wij al geregeld mee samen hebben gewerkt.
Dit samenwerkingsteam zal het Dutch Ghost Hunt Team genoemd worden. Hoewel we Ronny erg zullen missen, weten we dat we nog veel met hem samen zullen werken. We wensen hem en de rest van DGHT veel succes bij hun onderzoeken.

1 oktober 2013

NPRT zoekt nieuwe teamleden
Ben je +25 jaar, ben je erg geïnteresseerd in het paranormale, ben je in het bezit van een auto en rijbewijs en woon je in het westen/zuiden van het land dan kun je in aanmerking komen.
Wij doen ongeveer één onderzoek per maand en soms twee per maand, dus wil je elke week een onderzoek dan zijn wij niet het juiste team voor je.
U kunt uw motivering met daarin informatie over uzelf en waarom u bij ons team wilt samen met een foto via de contact pagina naar ons toesturen.
Uit de aanvragen zullen wij een aantal personen kiezen voor een gesprek via Skype.
Hoort u naast een bevestiging van uw aanmeldingsmail niets, dan bent u niet uitgekozen.
Navragen of u uitgekozen bent heeft dus geen zin en alle aanvragen en foto`s zullen worden vernietigd na selectie.
Uw privacy blijft dus gewaarborgd.

Let op: Het gaat hier niet om een betaalde baan!
Het is een hobby en zal zelfs geld kosten.
ghost_pointing_leftl-Converted

 

 


logo
20 juli 2013

Nieuw onderzoek gepland met Froeks TV, een jongeren internet tv zender die ons onderzoek zal vastleggen. De vorige twee opnames met hun heeft leuk bewijs opgeleverd, dus we hopen op drie van drie goede onderzoeken. De locatie moet om veiligheids redenen en mogelijke verstoring van onderzoekslocatie nog even geheim blijven. Dit onderzoek zal plaats vinden in een bos waar vroeger een meisje zou zijn vermoord. Tijdens een eerder onderzoek van ons daar hebben we een mooie evp opgenomen, we hopen dit keer dus om nog beter bewijs te vinden. We nemen nieuwe apparatuur mee en zoals gezegd een camera team van froeks tv. Update: leuk onderzoek, nu moeten we alle geluid en beeld opnames na kijken en hopen dat we wat interessants gevonden hebben.

Locatie: Tempelbos in Ter Apel

DSC_3975

29 juni 2013 

logo_deze_maandNPRT en twee teams waar we mee samenwerken zijn voor een tweede keer gevraagd om een stuk voor Paravisie te schrijven.  ParaVisie heeft in al die jaren een goede naam opgebouwd op het gebied van objectiviteit, authenticiteit en kwaliteit, met name op het gebied van informatievoorziening rondom het paranormale, spiritualiteit en bewustwording, in de breedste zin. Nprt  werkt dus ook graag mee aan dit blad. Dit keer zal het gaan over de locatie AVEBE Ter Apel en HET RONDE HUIS in Nunspeet. Hier een link naar een voorbeeld stukje van dit verslag Link

8 juni 2013

NPRT heeft een team meeting gehad met PA (paranormalactivities) en PIN (Paranormal Investigators Nederland). Deze meeting was bedoelt om elkaar leren te kennen en te bespreken hoe elk team zijn onderzoeken doet. Dit is belangrijk om voor de toekomst cases te ruilen als ze voor een team te ver weg zijn of als een team niet genoeg mensen heeft. Net als bij de dokter hebben wij als teams onder elkaar de afspraak om alles privacy te houden. Ook is het belangrijk om van elkaar te leren om zo de beste manier van onderzoek te doen en zo veel mogelijk te weten te komen over wat er na dit leven is. Tijdens deze meeting hebben we 4 locaties bezocht. de locatie waren een oude kerk in Oostebeek een bunker in Rhenen een militair eer veld en een oude burcht die helemaal verlaten stond in het bos. Het bleek dat dit oude soort van kasteel paranormale activiteit had en heeft ons een evp (band stemmen) opgeleverd.

team

Team foto van NPRT, PIN en PA

28 mei 2013

Nprt is wederom gevraagd door Paravisie om twee verslagen te doen in dit blad. Dit keer zal er een verslag komen van twee onderzoeken, AVEBE en het ronde huis. Er zullen foto`s bij dit stuk komen van de locaties en tweemaal mist foto`s. Vermoedelijke druk zal eind Juni zijn.

20 april 2013

NPRT heeft samen met een ander team PIN een onderzoek gehad bij het ronde huis in Nunspeet. Het was een uitgebreid onderzoek met extra medium en veel onderzoekers. Ook werden we gevold door een camera team die een documentaire wil maken over ghosthunting.  Het beste bewijs werd toevallig opgenomen op beeld dus dat was een geluk. Een van de apparaten die we gebruiken (de MEL-meter) ging op de vraag (kun je dit apparaat af laten gaan) meteen af. Om te controleren of het ook echt veroorzaakt werd door een aanwezige spirit werd gevraagd om het apparaat niet meer af te laten gaan. Dit  gebeurde meteen. Wachten is op de beelden, maar kan nog even duren omdat het natuurlijk eerst gebruikt moet worden door de documentaire makers en misschien wel op tv komt. Wordt vervolgd dus.

11 maart 2013

NPRT is benaderd door het blad Paravisie. We zijn gevraagd om een verslag te maken van onderzoeken die we gehad hebben. Dit verslag zal op 19 april in hun blad te lezen zijn. Update: Hier een link naar een kort voorbeeld op hun site http://paravisie.nl/maandblad/deze-maand/2552-moderne-geestenjagers

16 februari 2013

Nprt heeft een onderzoek in friesland op ene locatie die gehiem moet blijven. We worden gevolgd en gefilmd door Froeks TV.  In de weken er na zal alles wat er opgenomen word nagekeken worden door het team en zal froeks tv er een 3 deelige aflevering van maken. Het kan wel even duren voor deze te zien zal zijn. Update: clip is inmiddels online, hier deel 1 van 3:  

[embedplusvideo height=”365″ width=”600″ standard=”http://www.youtube.com/v/f3XFQyQFWFs?fs=1″ vars=”ytid=f3XFQyQFWFs&width=600&height=365&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3313″ /]

15 december 2012

Nprt heeft een onderzoek in Noord holland, dit onderzoek zou wel eens een heel interesant onderzoek kunnen worden. We hebben er zin in en hopen dit jaar met een mooi onderzoek en met een goed resultaat voor de client af te sluiten. Update: Gaat heel goed met de mensen nu na ons bezoek. Rust lijkt weer gekeerd.

2 november 2012

NPRT heeft Vrijdag 2 november een onderzoek gehad in Friesland en hierbij was een film ploeg van Froeks TV aanwezig. We zijn nu druk bezig om al het bewijs te verzamelen zo dat we dit naar Froeks tv kunnen opsturen. Zou wel eens een leuk filmpje kunnen worden. Update (clip staat hier onder)

[embedplusvideo height=”300″ width=”600″ standard=”http://www.youtube.com/v/muAARMlYuew?fs=1″ vars=”ytid=muAARMlYuew&width=600&height=300&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9086″ /]

15 september 2012

Zaterdag heeft NPRT een onderzoek in boven-leeuwen. Een interessante locatie met een onderzoek naar een ongeval uit het verleden. Ook zullen wij proberen de claims die daar zijn te onderzoeken.
Er zal nieuw apparatuur getest worden en nieuwe ideeën om contact te leggen. Belooft een leuk onderzoek te worden. (update: onderzoek uitgesteld).

21 juli 2012

NPRT gaat voor de 3e keer naar Heerewaarden. Bij het vorige onderzoek kreeg Manuela (onze medium) nieuwe informatie door . Nu is de bedoeling dat we samen met een andere ghost hunt team dit gaan onderzoeken. We hopen op goede resultaten en een leuke samenwerking tussen de mediums en team leden.

9 juni 2012

Onderzoek in Heerwaarden was een super leuk onderzoek. We hebben veel beeld materiaal dit keer omdat we hulp gehad hebben van PIN. Dit keer dus 2 opname systemen met elk 4 camera’s. Aangezien we van 22:00 tot 02:00 onderzoek hebben gedaan hebben we dus 8x 4 uur beeld te bekijken. 32 uur beeld en ongeveer 20 uur geluid opname.

4 juni 2012

NPRT heeft samen gewerkt met PIN bij een onderzoek in fort IJmuiden. Daarbij hebben we interessante beelden mogen vastleggen van een witte schaduw. Na de schaduw (recht onder in beeld) beweegt de camera af en toe. Heel mooi om dit vast gelegd te hebben. Dit is het beste te bekijken op vol beeld (clip staat hier onder)

[embedplusvideo height=”300″ width=”600″ standard=”http://www.youtube.com/v/LVNwqB916xE?fs=1″ vars=”ytid=LVNwqB916xE&width=600&height=300&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2468″ /]

11 februari 2012

Cliënt in Heerewaarden was blij met het vertoonde resultaat van het onderzoek. Ze hebben zelfs aangeboden om daar nog een keer een onderzoek te mogen doen, wat geweldig is omdat het een mooie locatie is. Onderzoek Rosmalen was ook geslaagd, cliënt wil ons daar graag nog een keer hebben om een extra onderzoek te doen, ongeacht wat er uit dit onderzoek komt. Ook Zal Rene die 2 onderzoeken mee heeft gelopen de afgelopen keren nu voor vast in het team worden opgenomen. Nprt is nu weer compleet en klaar voor nog meer onderzoeken. Onderzoek in Dordrecht was een mooi onderzoek, Er zijn een paar mooie opnames gevonden en doorgespeeld naar de client.

4 februari 2012

Onderzoek Heerewaarden was een onderzoek op een hele mooie oude locatie. Fabriek van 100 jaar oud. We hebben 16 uur beeld en 16 uur geluid na te kijken en de tijd dringt.
Volgend weekend alweer een onderzoek in Dordrecht dus we moeten even doorbijten. Aangezien we ons voornemen om na 2 week de resultaten van een onderzoek klaar te hebben word het nu even dubbel zo hard werken. Onderzoek in Dordrecht belooft interessant te worden als je de claims hoort.

15 januari 2012

Onderzoek van Belgie afgerond, helaas was het daar alleen persoonlijke ervaringen van teamleden, niets op geluid of beeld vastgelegd wat 100% paranormaal bewijs is. Zaterdag 4 februari onderzoek in Heerewaarden gehad met het team, aardige mensen en een mooie locatie. Nu tijd om uren geluid en beeld opnames van onze apparatuur te halen en te verdelen onder de team leden voor analyse. Hopelijk iets om de mensen daar te laten horen of zien. Daarbij komt nog dat we ons klaar moeten maken voor 11 februari voor een onderzoek in Dordrecht.

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten