Soorten Hauntings

Soorten Hauntings

Als je alle informatie die in de jaren zijn verzameld er bij pakt, zou je kunnen stellen dat er 3 basis types van hauntings zijn. De meest voorkomende is het type residual (wat inhoud dat het zich keer op keer herhaald) wat ook veel voorkomt is de intelligent haunt (type dat je antwoord kan geven omdat het kan denken) en nog de demonic of kwade spirit vorm. Sommige ghost hunt teams en onderzoekers praten nog over een 4e soort en die word bestempeld als poltergeist. Hier onder meer over deze 4 soorten hauntings.

Residual haunting

Dit soort komt vaker voor dan mensen denken, misschien is het wel de meest voorkomende vorm die er is. We moeten niet vergeten dit soort verschijnselen te verwarren met een intelligente hauntings. ook al is het fascinerend en bijna onverklaarbaar, toch hoeft het niet specifiek gerelateerd te zijn aan spoken/entiteiten.
Je kunt een residual haunting het best vergelijken met een tijd moment die zich steeds weer herhaald, het kan zijn dat het terug komt om de zo veel uur of om de zo veel dagen.
Natuurlijk zijn er talloze theorie«n over hoe deze overgebleven hauntings gekomen/ontstaan zijn. Een daar van is dat het gerelateerd is aan een traumatische gebeurtenissen die op die plek heeft plaatsgevonden en veroorzaakt daardoor een soort van verstoring in de tijd.

Het kan een moment in de tijd zijn waar een moord of verkrachting heeft plaats gevonden, of iets positiefs zoals een bevalling of ander heel bijzonder moment. Door de energie en emotie die op dat moment heeft plaats gevonden ontstaat een lus in de tijd die zich blijft herhalen. De persoon die dit heeft laten ontstaan heeft er zelf geen weet van en kan ook niet worden veranderd of verwijderd.
Vaak zijn het geluiden en beelden die te zien of te horen zijn.
Bij een residuele haunting is er geen sprake van een geest, dit type haunting  is dan ook helemaal niet gevaarlijk. Dus als je ooit de kans hebt om getuige te zijn van een residual haunt, doe het zonder angst en leer ervan.
ghostglassResidual hauntings kunnen geluiden zijn maar ook een verschijning van het voorval in de tijd. het kan zijn dat je voetstappen hoort of iemand ziet lopen maar zij zien of horen jou niet.
Maar er zijn meerdere vormen zoals het horen van lachen of gillen, huilen of gewoon stemmen.
Het is gewoon een film of geluid opname die zich steeds opnieuw afgespeeld, keer op keer op keer.
Hoe is dit mogelijk? Niemand weet echt zeker, maar er zijn tal van suggesties.
Sommigen geloven dat de bouwmaterialen van een structuur de energie kan absorberen. vooral in Engeland en Europa, daar  suggereren ze dan ook dat poreuze stenen van kasteelmuren die energie absorbeert en dat kan verklaren waarom er  zoveel activiteiten worden gemeld in oude gebouwen.
Ook word er soms met residual hauntings verband gelegd tussen kalksteen en water bronnen als iets wat energie kan vasthouden of afgeven.
Voor een ghost hunter is het altijd mooi om zoiets op beeld of geluid te krijgen, residual of niet.

Voorbeeld van een residual case in Amerika

Een man en vrouw verhuizen van hun appartement, de nieuwe huurders zien steeds vreemde activiteit waarbij later de vorige eigenaars betrokken blijken te zijn. De nieuwe huurders zagen steeds schimmen in hun nieuwe appartement. Als ze naar een buurt barbecue gaan, zien ze wat foto`s en zo identificeren ze de man en vrouw die ze zien als de spoken in hun appartement. Ze ontdekken dat hun geesten nog steeds in leven zijn, maar zijn nu gescheiden. Hun schimmen waren dus inderdaad van vorige huurders die altijd ruzie in dat appartement hadden. vaak ruzie en spanningen kunnen dus residual hauntings veroorzaken.

Residuele activiteit kan worden veroorzaakt door geagiteerde nervositeit, zoals een nieuwe politicus die nerveus moet praten ten overstaande van een menigte  mensen. De toespraak van deze politicus kan dan door de omgeving steeds weer afgespeeld worden zodat het lijkt of de toespraak telkens opnieuw gedaan wordt.

Wij zelf hebben ook een residual geluid opname opgenomen. Het ging hier bij om een onderzoek in Friesland waar we een oud hotel mochten onderzoeken. Tijdens de opnames waren er alleen volwassen mensen aanwezig en het was al laat +/- 10 uur avonds  Je zult op deze opname op …sec een deur dicht horen vallen en even daarna zul je kinderen horen giebelen. 4 min en ..sec later (op …..) hoor je het zelfde weer. Dit is de originele opname, er is dus niet in geknipt en geplakt.

(komt binnenkort)

 

Intelligent haunting

Intelligente hauntings zijn het eerste waar mensen aan denken als je het over contact met geesten hebt.
Ze worden geacht intelligent te zijn, omdat de communicatie met de levende mogelijk is. Dit soort spook kan het beste omschreven worden als de geest van een persoon die ooit geleefd heeft en is achtergebleven in onze wereld in plaats van oversteken of naar het licht te gaan. Dit gebeurt soms in het geval van moord, een traumatische gebeurtenis of als er wat onafgemaakte zaken in het leven van de persoon zijn. Als deze dingen gebeuren, kan de geest niet in staat zijn of kan zelfs weigeren om oversteken. In sommige gevallen beseft de geest niet eens dat hij dood is. Dit kan gebeuren als de persoon plotseling of onverwacht overleed.

De geest kan zich manifesteren op fysieke manieren zoals slaan, openen en sluiten van deuren en/of ramen.
Het is ook in staat om rare geluiden te maken, onverstaanbare stemmen, verstoring van de elektrische apparaten, koude rillingen en een sterke aanwezigheid van het gevoel dat je in de gaten gehouden wordt geven, of het haar op de achterkant van je nek gaat recht overeind staan, kippenvel, enz.

Soms zijn deze geesten in staat dingen te verbergen of te verplaatsen, zetten dingen aan of uit.404124
Ze doen andere vervelende dingen zoals een kind dat op zoek is naar aandacht. Dit zijn voorbeelden van geesten die proberen op te vallen, zodat het kan communiceren met de andere kant.

De geest heeft misschien hulp nodig om over te gaan of misschien moet het een aantal onafgemaakte zaken regelen. Misschien is het nodig  om een boodschap over te brengen vanaf de andere kant of wil over dierbaren waken.
In sommige gevallen is de geest bang van de dood en durft niet over te gaan naar een nieuwe wereld of is de geest gewoon eenzaam en wil wat gezelschap.

Geloof het of niet, het is vrij gebruikelijk dat de overledene nog een keer langs komt en ook gezien word als geest. Het vaakst laat deze entiteit  zich dan zien tussen 11 uur`s avonds en 4 uurs`morgens. Deze periode lijkt de makkelijkste tijd voor entiteiten te manifesteren, want het is donkerder tussen die uren. De meeste geesten zijn niet sterk genoeg om zich te tonen tijdens het daglicht, want het kost te veel energie overdag. Dit is hoe het in theorie werkt bij geesten. Als ze te veel energie gebruiken op de dag, zullen ze te zwak zijn om zich te tonen in de nacht.

Als mensen sterven, blijft hun geest dezelfde persoonlijkheid behouden als ze hadden terwijl ze leefden. Negatieve geesten zijn meestal mensen die boos en verbitterd waren in het echte leven. Was de  geest een vriendelijke en zorgzame persoon, zal de entiteit waarschijnlijk zo blijven, ook in het hiernamaals. Negatieve geesten zijn soms beangstigend en in zeer zeldzame gevallen zijn ze in staat zijn geweest om de levenden mensen alsnog kwaad te doen, maar dat over het algemeen is dat niet het geval. Het is veel vaker te horen dat men een ervaring heeft gehad met een positieve geest.

Vaak heeft een geest hulp nodig om ervan overtuigd te worden dat ze hier niet meer horen. het zijn geen demonen en hoeven niet te worden uitgedreven. Meest waarschijnlijke is dat ze gewoon proberen de richting te vinden waar ze moeten gaan.  Het moet ze duidelijk worden gemaakt dat er meer voor hen aan de andere kant is dan dat er hier is. Het is mogelijk om hen te helpen door gewoon met ze te praten of misschien bellen met een priester of ander ervaren persoon en misschien voor hen te bidden.

 

Demonic haunting

Een demoon wordt beschouwd als een krachtige, bovennatuurlijk wezen dat in het algemeen kwaadaardig van karakter is. Het woord demoon komt van het Griekse woord daimon, die een goddelijke of semi-goddelijke macht die een persoon het lot bepaald betekent. Sommigen geloven dat demonen engelen zijn die uit de gratie geraakt zijn of hebben ervoor gekozen om de overstap te nemen naar de donkere kant.

Demonen zijn kwade, bovennatuurlijke wezens met intelligentie, humor en enorme kracht. Zij hebben de macht om onze huizen binnen te vallen, zich te hechten aan voorwerpen, en zowel mentaal en emotioneel te kunnen aanvallen of zelfs het bezit van het menselijk lichaam toe eigenen.Demonen zijn meestal afgeschilderd als grote, gespierde, mensachtige wezens. De meeste mensen stellen ze rood, gevleugeld en zelfs omgeven door vuur voor. Maar zij kunnen elke vorm aannemen die ze willen, maar vaak is het half mens, half dier.

luciferDemonische hauntings gaan meestal gepaard met een stank vergelijkbaar met rottend vlees of zwavelzuur. De lucht in het gebied zal dik voelen en de temperatuur zal drastisch veranderen, meestal warmer, hoewel intense kou ook soms voorkomt. Grommende geluiden lijken te komen van overal tegelijk. De geluiden van dreigende lachen of onmenselijke stemmen die spreken in vreemde talen, meestal in het het Latijn. De demoon kan verbale bedreigingen of  voorwerpen gooien. Ze kunnen duwen, slaan, en krabben. Zij kunnen leiden tot nachtmerries, consistente pech, en overweldigend gevoel van haat en woede. Een demoon zijn belangrijkste doel lijkt het breken van een persoon zijn eigen wil, zodat hij ze kan bezitten.

Demonen hebben de mogelijkheid om te veranderen in elke vorm ze willen. Ze kunnen veranderen van een menselijke vorm en een onmenselijke vorm. Zij zijn nog man noch vrouw. Demonen worden vaak gezien als zwarte massa`s staande in portieken of in de hoek van de kamer. Demonic hauntings beginnen meestal op een subtiele manier. Kranen druppelen, krassen in de muren, bonkende geluiden. Deze gedragingen zijn meestal dezelfde gedragingen van een poltergeist, maar extremer.

Men gelooft dat demonen mensen haten en denken dat mensen heel nederig en dom zijn. Ga nooit zelf het gevecht aan met een demoon, tenzij je een stoomcursus wilt over hoe zwak je werkelijk bent. De meest demonische entiteiten houden wel van een uitdaging en zijn ongelooflijk overtuigend, ze kunnen je laten geloven dat ze goede geesten zijn of lijken opeens verdwenen te zijn, alleen om je weer te confronteren als je het niet verwacht, dus je meest kwetsbare moment.

Hier een voorbeeld van een Demoniche haunting (Is niet iets waar je van schrikt maar kan mensen wel bang maken)

 

Poltergeist activity

Poltergeist activiteit is waarschijnlijk de meest onbegrepen vorm van paranormale activiteit, althans in samenhang met spookhuizen. Het woord poltergeist betekent eigenlijk luidruchtige geest toen vertaald uit het Duits en wij noemen het soms ook wel klopgeest in het Nederlands.

burning-chair-249x300De poltergeist ervaring kan zeer angstaanjagend zijn. Activiteit kan bestaan uit een combinatie van geklop, gestommel, rammelende meubels en objecten die verplaatsen of gegooid worden, stemmen en verschijningen. Er word ook beweerd dat een poltergeist kan zorgen voor zelfontbranding van iets. Zelf heb ik al wel een verhaal gehoord van een persoon die een kaars uit het niet aan zag gaan die al een tijd uit was.
Poltergeist activiteit lijkt toe te nemen en kracht te krijgen als er negatieve of boze gevoelens zijn bij mensen. In de meeste poltergeist gevallen is er sprake van een vrouwelijke of mannelijke tiener die in het huis woont, of een zeer hoog niveau van stress in het huis. Poltergeist activiteit lijkt nauw verbonden zijn met één persoon in het bijzonder in het huis. Vaak is een poltergeist het resultaat van diverse geesten gevoed door de negatieve energie in de woning of een bundeling van de energie bij elkaar. Een poltergeist kan verschijnen en verdwijnen zonder waarschuwing. Activiteit kunnen optreden voor een aantal dagen en dan plotseling stoppen en niet opnieuw gebeuren voor maanden of jaren. Een poltergeist activiteit kan makkelijk worden verward met een demonische haunting, maar er zijn elementen in een demonische haunting die je niet tegenkomt bij een poltergeist haunting. De beste manier om van een poltergeist af te komen is het vinden van de oorzaak van de woede of de stress die het voedt en op die manier proberen het te elimineren. Nogmaals, het is uiterst belangrijk voor u om uw emoties onder controle te houden en nooit met woede een klopgeest te proberen te verwijderen, dus zeker niet op een negatieve manier.

Sommigen geloven dat klopgeesten geen spoken zijn, maar in plaats daarvan telekinetische het laten bewegen van voorwerpen
vermogens die ontstaan bij een levend persoon. Bijvoorbeeld bij de onrust die een puber soms heeft, en kennelijk telekinetische gaven heeft. De kinderen of tieners die bijvoorbeeld misbruikt zijn zou telekinese gebruiken als een manier van zelfbescherming. en het zelf soms niet eens door hebben dat ze het doen.

Telekinese kort uitgelegd.

Eens mens die in staat is tot tele- of psychokinese (het gaat om twee woorden voor hetzelfde fenomeen), maakt gebruik van een energie die ons nog onbekend is. Onderzoekers vermoeden dat al diegenen die deze geheimzinnige vaardigheid beheersen een bepaalde wisselwerking teweegbrengen tussen hun eigen energie en die van het te bewegen voorwerp.

Persoonlijk geloof ik dat het echt een kwade geest is die zich gewoon voed met energie van mensen die boos zijn of niet lekker in hun vel zitten en daar misbruik van maken. Eigenlijk is de entiteit gewoon een groot kind die vervelend is of het is uit om iemand compleet gek te maken. Ik hoop ooit een geval te kunnen onderzoeken, maar is zeker zeldzaam in Nederland.

Hier een voorbeeld van een waar gebeurd verhaal

De poltergeist van het McWETHEY Huis, CENTRAHOMA, OKLAHOMA

Dit kleine huis was de plek van een opmerkelijke poltergeist activiteiten in de zomer van 1990.On 15 juni Bill en Maxine McWethey en hun 2 dochters zaten in de voortuin toen ze werden bekogeld door een regen van stenen die schijnbaar uit het niets kwam. het vreemde steen gooien bleef doorgaan, zelfs nadat de familie binnen verplaatst en bleef af en toe gebeuren gedurende een week.De stenen varieerden in grootte van erwt tot golfballen, zelfs centen, stuivers, dubbeltjes, samen met spijkers, schroeven , eieren, flessen en andere voorwerpen werden tegen het huis gegooid door een onzichtbare kracht. De poltergeist activiteit verergerde door te trekken aan lakens en dekens. er werden hoge geluiden gehoord of het fluisteren van Psst Het leek er op of iets aandacht wilde. De paranormale gebeurtenissen werden waargenomen door tientallen journalisten, politie, buren en psychische onderzoekers. Veel van de effecten waren rond de achttien jaar oude Twyla McWethey. Voor dit alles werd geen verklaring gevonden.

 

 

 

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten