Verklaringen paranormale fenomenen

Er zijn verschillende paranormale fenomenen die veel besproken zijn door onderzoekers en deskundigen. Helaas is het vaak ingewikkeld en lastig te begrijpen voor de normale mens. Door te proberen een simpele en relatief korte uitleg over de volgende fenomenen te geven. Residual haunting en intelligente haunting, Poltergeist fenomeen, Demonische activiteit, Schaduw mensen (shadow people), Dubbelganger fenomeen, Lichaam die word overgenomen door een spirit (bezeten worden).

Residual haunting

Om te beginnen Residual haunting, dit is misschien wel de meest voorkomende vorm die er is. Om het simpel uit te leggen is het een moment in tijd die door een verstoring vast is blijven zitten in de tijd, een tijd moment die zich steeds weer herhaald. Het kan zijn dat het terug komt om de zoveel uur of om de zoveel dagen. De eerste vraag is dan hoe ontstaat zo iets. Een theorie is dat het een traumatische gebeurtenissen is of een geluid die op die plek heeft plaatsgevonden en vast is blijven zitten. Het kan een moment in de tijd zijn waar een moord of verkrachting heeft plaats gevonden, of iets positiefs zoals een bevalling of ander heel bijzonder moment. Door de energie en emotie die op dat moment heeft plaats gevonden ontstaat een lus in de tijd die zich blijft herhalen. De persoon die dit heeft laten ontstaan heeft er zelf geen weet van en kan ook niet worden veranderd of verwijderd. Soms zie je de beelden, soms alleen het geluid of beide in zeldzame gevallen.

Op het plaatje hier naast kun je zien welke route een entiteit gewend was toen ze nog in leven was in 1878. Toen die tijd moest ze nog een trap op die na haar dood is verwijderd. Aangezien het een energie is die vast in de tijd zit en geen intelligentie heeft, blijft de energie de oude roete volgen en niet de nieuwe. Daardoor gaat het door muren en plafon, de energie gaat dus gewoon de weg die het altijd heeft begaan en dit zal ook niet wijzigen. Alleen als de energie vervaagd zal het zwakker worden of stoppen.

Intelligente haunting

Intelligente haunting is juist het omgekeerde, in dit geval is de entiteit WEL aanspreekbaar waar het bij een Residual haunting niet mogelijk is om contact mee te hebben. Het woord Intelligente haunting zegt het al een beetje, er zit intelligentie achter net als wij levende mensen hebben. Het is mogelijk om bij een Intelligente haunting contact te leggen en antwoordt te krijgen. Dit antwoord op je vraag kan je soms meteen horen met je eigen oren, maar meestal later via een geluid opname die je moet maken tijdens het vragen stellen. Dit kan op je telefoon of een recorder zoals een memo recorder.

Intelligente haunting kunnen zich ook manifesteren op fysieke manieren zoals slaan, openen en sluiten van deuren en/of ramen. Het is ook in staat om rare geluiden te maken, onverstaanbare stemmen, koude rillingen en een sterke aanwezigheid van het gevoel dat je in de gaten gehouden wordt geven, of het haar op de achterkant van je nek gaat recht overeind staan, kippenvel, enz. Soms zijn deze geesten in staat dingen te verbergen of te verplaatsen, zetten dingen aan of uit. Ze doen andere vervelende dingen zoals een kind dat op zoek is naar aandacht. Dit zijn voorbeelden van geesten die proberen op te vallen, zodat het kan communiceren met de andere kant. De geest heeft misschien hulp nodig om over te gaan of misschien moet het een aantal onafgemaakte zaken regelen. Misschien is het nodig  om een boodschap over te brengen vanaf de andere kant of wil over dierbaren waken. In sommige gevallen is de geest bang van de dood en durft niet over te gaan naar een nieuwe wereld of is de geest gewoon eenzaam en wil wat gezelschap.

Poltergeist activity

Een poltergeist is, letterlijk, een ” luidruchtige of ondeugende geest” word in Nederland dan ook meestal klopgeest genoemd. Klopgeesten maken hun aanwezigheid kenbaar door rammelende, schuivende meubelen of kloppende geluiden, door het gooien van voorwerpen rond, of door elektrische storingen zoals knipperende lampen. In zeldzame gevallen word ook beweerd dat een poltergeist kan zorgen voor zelfontbranding van iets. Poltergeist activiteit lijkt toe te nemen en kracht te krijgen als er negatieve of boze gevoelens zijn bij mensen. In de meeste poltergeist gevallen is er sprake van een vrouwelijke of mannelijke tiener die in het huis woont, of een zeer hoog niveau van stress in het huis.

Poltergeist activiteit lijkt nauw verbonden zijn met één persoon in het bijzonder in het huis. Vaak is een poltergeist het resultaat van diverse geesten gevoed door de negatieve energie in de woning of een bundeling van de energie bij elkaar. De beste manier om van een poltergeist af te komen is het vinden van de oorzaak van de woede of de stress die het voedt en op die manier proberen het te elimineren. Nogmaals, het is uiterst belangrijk voor u om uw emoties onder controle te houden en nooit met woede een klopgeest te proberen te verwijderen, dus zeker niet op een negatieve manier.

Schaduw mensen (shadow people)

In eerste instantie zie je iets in een glimp vanuit je ooghoek, een schaduw. Maar het gevoel dat je bekeken wordt nu duidelijk voelbaar en je voelt je zelf niet meer op je gemak. Dit gevoel is meestal het eerste wat je krijgt als je te maken hebt met een schaduw mens. Het zien van schaduw mensen wordt al eeuwen waargenomen , maar verhalen en waarnemingen van deze ongrijpbare entiteiten komen nu meer dan ooit voor. Wat ze zijn is niet helemaal bekend maar er zijn wel theorieën over. Schaduw mensen zijn niet menselijke entiteiten, maar leunen meer naar de negatieve kant dan wel demonische kant.

Ze zijn gewoon een “schaduw” . En ze zijn donkerder dan donker , zo donker dat hun silhouet te zien is in een pikzwart thuis. Ze worden vaak omschreven als klein van formaat.  Als de ogen worden gezien , zijn ze meestal klein en rood. De meeste tijd  doen ze niets of ze kijken gewoon naar de levende mensen. Schaduw Mensen lijken zich zeer bewust van onze aanwezigheid te zijn en soms lijkt het de bedoeling om ons bang of ongemakkelijk te laten voelen . Ze lijken te verschijnen waar ook andere paranormale activiteit zijn waargenomen of waar sprake is of is geweest van een groot deel van stress , verdriet of tragedie . Het is ook een theorie dat ze zich voeden met de energie van mensen of apparaten zoals accu`s of batterijen en deze energie te gebruiken om zich te manifesteren of iets te doen bewegen.

Demonische activiteit

Het woord demon komt van het Griekse woord daimon, die een goddelijke oftewel semi-goddelijke macht die het lot bepaald betekent. Demonen zijn het meest gevreesd van alle negatieve verschijningen omdat ze in staat zijn mensen over te nemen (overnemen word in het volgende stuk uitgelegd) en staat bekend om zijn enorme kracht. Zij hebben de macht om onze huizen binnen te vallen, zich te hechten aan voorwerpen, mensen en zowel mentaal en emotioneel te kunnen aanvallen. Een demon kan elke vorm aannemen die ze willen, maar vaak is het half mens, half dier. Demonische hauntings gaan meestal gepaard met een stank vergelijkbaar met rottend vlees of zwavelzuur. De lucht in het gebied zal dik voelen en de temperatuur zal drastisch veranderen. Je hoort soms grommende geluiden, gemeen lachen of onmenselijke stemmen die spreken in vreemde talen, dit is meestal in het Latijn. Deze gedragingen en symptomen zijn meestal dezelfde gedragingen van een poltergeist, maar dan extremer.

De beste manier om van een Demonische activiteiten af te komen is door een medium of kerk te vinden die ervaring heeft met uitdrijvingen en reinigen van uw huis of persoon die is bezeten.

Lichaam dat word overgenomen (bezitting)

Je hebt 2 soorten van overname van je lichaam, tijdelijk worden overgenomen door een normale entiteit of bezeten worden door een demon. Bezittingen kunnen optreden bij iedereen op elk moment , maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn ze niet gedaan door menselijke geesten.  In het geval van over genomen oftewel beïnvloed worden door een entiteit dan word je lichaam tijdelijk geleend door deze spirit. De energie van jezelf word vermengt met die van de spirit en de sterkste heeft dan even de regie. Dit duur meestal niet lang omdat het de entiteit veel kracht kost. Meestal ben je even het moment kwijt dat je werd overgenomen. Wanneer een duistere geest komt die je lichaam overneemt, begint het met een prikkelend gevoel dat je je overspoelt voelt . Stel je voor dat je voelt in slaap te vallen, maar dat je je zelf dan plotseling toch verplaatst hebt zonder dat je dit weet. De volgende twee sensaties zijn emotioneel , je voelt een dreigend gevoel van gevaar en angst. Een demon neemt over omdat ze jaloers zijn op het vlees , de herinneringen , en de algemene levensstijl van de mens. Als je onder invloed bent van alcohol of drugs ben je makkelijk over te nemen omdat je geest dan zwakker is. Mediums kunnen ook worden overgenomen omdat ze open staan, gelukkig kunnen zij zich vaak zelf beschermen en op tijd afsluiten.

Dubbelganger fenomeen

Het woord dubbelganger komt van het Duitse Doppelgaenger, letterlijk “dubbel-doorzetter.” De dubbelganger kan worden gezien in spook of verschijnen in menselijke vorm. De “Evil Twin” kan onrust veroorzaken bij de oorspronkelijke persoon, en verwarring veroorzaken bij vrienden en familieleden. Deze verwarring ontstaat doordat de persoon op twee plaatsen tegelijk is. Je kunt normaal gesproken niet thuis zijn en in de stad gezien worden. In de folklore, word van dubbelganger gezegd dat het geen schaduw of reflectie heeft, net als vampiers. Doppelgangers worden vaak gezien als  een slecht voorteken. Bij het zien van een eigen dubbelganger of de dubbelganger van een vriend of familielid wordt dit beschouwd dat de kans op pech, of vaak als voorbode van de dood of ernstige ziekte.

Beroemde gevallen zijn de Engels dichter John Donne die beweerde zijn vrouw haar dubbelganger te hebben ontmoet in Parijs kort voor zijn dochter doodgeboren was. De dichter Percy Shelley en Bysshe president Abraham Lincoln zagen allemaal  hun dubbelgangers kort voor hun dood. Shelley zag het in een droom en Lincoln in zijn spiegel.

Onverklaarbare dingen op foto`s

Tijdens een paranormaal onderzoek worden vaak honderden  foto`s genomen . Op enkele foto`s is dan af en toe iets te zien wat heel apart lijkt maar vaak simpel te verklaren is. Orb`s is een van de meest voorkomende dingen op foto`s en op film. Over orb`s word veel gediscussieerd en gesproken binnen het ghosthunt gebeuren. Er is veel onduidelijkheid over dit fenomeen. Ruw gezegd kun je stellen dat 95 procent van alle orb`s te verklaren is en niet paranormaal is.  Maar er is meer wat op foto`s te zien is zo als strepen, glimmende dingen en soms gezichten. Dit kun je zien in het onderstaande plaatje en de uitleg er onder van wat het KAN zijn als het niet paranormaal is.

 

1 – Lens flare

Een Lensflare ontstaat als relatief fel licht in een hoek op een objectief valt. Deze lichtstralen reflecteren aan de binnenkant van de lens. Dus vaak is er of ergens een lichtbron waarvan via  lens van de camera een extra licht verschijning op de foto weergeeft. vaak zie je dit alleen op de foto en niet door de lens van de camera.

2 – Stof, vocht en insecten

Een ander voorbeeld van veel voorkomende verschijningen op foto`s zijn Stof, vocht en insecten. Stof is in veel verschillende vormen en kleuren. Sommige zijn groot sommige klein en sommige pulseren of te wel knipperen. Vaak komt dit doordat stof reflecteer en door de flits of door een lamp te zien zijn.  Als je geen flits gebruikt zul je veel minder orb`s zien op een foto dan al je wel flits gebruikt. het zelfde geld eigenlijk voor vocht zo als dauw en voor insecten, ze reflecteren door de flits of lamp en worden zo op de foto als iets aparts weergegeven.

3 – Pareidolie

Pareidolie of pareidolia is is een psychische verschijnsel, een vorm van illusie waarbij onze hersenen hun best doen om iets te herkennen in een vorm wat eigenlijk niet echt iets is. We zien in bepaalde vlekken een gezicht of andere vorm. Pareidolie ontstaat dus uit fout herkenningen van diverse patroonherkenning. Wat je denkt te zien is dus niet altijd zo. 10 mensen zullen van alles herkennen, vaak veel verschillende dingen.

4 – Lange sluitertijd en lichtbron

Vaak zie je op foto`s genomen in het donker licht strepen. Dit komt door het verkeerd instellen van je toestel. In het donker moet je een korte sluitertijd instellen, dus dat de lens kort open staat en een foto snel genomen word. Stel je ene lange sluitertijd in dan blijft de lens langer openstaan. door het bewegen van het object of van de camera zelf zul je dus beweging krijgen en zal van een lamp of ander lichtbron een streep ontstaan. Niks paranormaals dus.

5 – Lange sluitertijd en beweging

Vaak als je een lange sluitertijd overdag gebruikt bij bewegende dingen zul je een waas krijgen naast het bewegende object of persoon. De lens staat langer open, en bij beweging van de camera of het object of persoon zullen ook te zien zijn op de foto. Ook dit geeft een spookachtige sfeer maar is niet paranormaal.

6 – Rommel op de camera lens

Een lens van je foto en film camera moet altijd schoon zijn. als dit niet zo is kun je vreemde dingen te zien krijgen op je foto`s. Haren stof en ook vingervlekken of vocht zijn een bron van verkeerd beoordeelde foto`s van mensen. het ziet er dan heel raar uit door reflectie van de flits en soms kan een vingervlek gezien worden als een gezicht of vreemde mist. Onderhoud en schoonmaken zijn dus van groot belang voor goede foto`s.

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten